Ring oss på 0737070205

HTML5


Scandinavian Goju Association & Koryukan

Ring oss på 0737070205

Tack!

Ring oss på 0737070205

Tacksamhet och ödmjukhet till historien

Ett par ord från vår Shihan och Director

Som initiativtagare och ledare för organisationen har jag här fått lite utrymme att rikta ett antal varma tack till människor som jag mött under min fyra decennier långa resa inom kampkonstens värld. Dessa människor har på olika sätt och vis varit en del av min egen utveckling, varit minnesvärda elever eller helt enkelt bara goda träningskamrater jag minns från min träningshistoria.

S.G.A.K. Director

  1. INLEDNING
  2. Ingo de Jong, Hanshi 8 DAN - Gojukai I.K.G.A.
  3. Conny Ferm, Shihan, 7 DAN - Gojukai I.K.G.A.
  4. Krister Helleberg, Senpai 2 DAN - Gojukai I.K.G.A.
  5. Maria Lilja, Senpai 2 DAN - S.G.A.K.
  6. Hardy Holm, Sensei 5 DAN - Students of Goju Ryu
  7. ÖVRIGA

INLEDNING

Jag är mycket tacksam för de över fyra decennier jag haft glädjen att möta så många fantastiska lärare och elever i kampkonstens väg. Som ett uttryck av ödmjukhet och respekt vill jag ta denna plats att hylla dessa möten och relationer, vilka alla har varit en del i min egna utveckling. TACK ALLA FÖR ATT NI MEDVERKAT I DETTA PÅ ETT SÅ POSITIVT VIS! Här vill jag även ta tillfället i akt att nämna några alldeles särskilda personer med mitt tack:


Ingo de Jong, Hanshi 8 DAN - Gojukai I.K.G.A.

Huvudinstruktör för organisationen I.K.G.A. Gojukais Europeiska block. Jag började min resa hos Gojukai för snart 40 år sedan. Hanshi de Jong  har under många år varit en stark kraft inom karaten och en av pionjärerna inom svensk karate. Hans gärning under karatens tidiga år kan inte underskattas. En stark ledare som ständigt imponerade genom sin fysiska förmåga, hängivenhet och kärlek till den moderna karaten. Hanshi de Jong var i min egna tidiga träning en inspirerande kraft där han genom sin mästerliga uppenbarelse instiftade respekt och motivation hos sina elever. En legend inom Goju Ryu Karate.

Ni finner Hanshi de Jong hos Gojukai Alvik i Stockholm och i Eskilstuna.


Conny Ferm, Shihan, 7 DAN - Gojukai I.K.G.A.

Min allra första tränare och jag minns än idag de första tio minuterna av min träning iförd en alltför stor karatedräkt som blivande tonåring. Framför allt utmärkte sig Conny Ferm Shihan som en förebild inom Kataträningen som en oerhört skicklig utövare och metodisk lärare. Hans tävlingsframgångar i Kata är något i den moderna karaten är en förebild för många moderna karateutövare.

Ni kan lära av Shihan Conny Ferm i Gojukai Seinan Kareteklubb i Aspudden.


Krister Helleberg, Senpai 2 DAN - Gojukai I.K.G.A.

Den levande urkraften som imponerade oss alla med sin "spirit" och hängivenhet. En tuffare lärare men vänligare själ får man leta efter. Jag kommer alltid minnas vilken inspiration Du var för mig och kommer aldrig glömma ditt skratt när vi satt och tittade på gamla bilder i din karatepärm där Du slog sönder tegelstenar fotograferade med tidig laserstyrd kamera. Jag är fortfarande så tacksam för ditt personliga engegemang där Du såg till att jag som ung Karate-Ka tryggt kom hem från träningen genom att skjutsa mig i din "gamla Volvo Amazon".


Maria Lilja, Senpai 2 DAN - S.G.A.K.

En fantastisk Karate-Ka som jag delat oerhört många upplevelser, liv, träning och resor runt om i världen, och läger långt bort såsom nära. Du är en talangfull, ödmjuk, karismatisk och inspirerande Karate-Ka och Du förvaltar detta arv genom att anamma kartens alla aspekter vilket låter vägleda dig i dina beslut. Dina resor och träning runt om i världen har gett dig en erfarenhet som många saknar och Du har all min respekt och omtanke från denna varma historiska tid. Karatens vägar äro outgrundliga. Jag önskar dig all lycka i livet!


Hardy Holm, Sensei 5 DAN - Students of Goju Ryu

Vår historia sträcker sig tillbaka i begynnelsen. Jag kommer aldrig glömma de otaliga skratt vi delat genom åren med stor glädje och livslust. Våra gemensamma upptåg, som de där mörka sommarnäterna på sommarläger vi smög ut i instruktörernas byggnad för att stapla upp en barriär av tomma läskburkar och annat i vår diaboliska plan. Allt planerat och genomfört med militär precision i ljuset av ditt digitala armbandsur. Ack vilken miss när det visade sig att dörren öppnades innåt istället för utåt. Hur många gånger har vi inte skrattat åt den "skräck" vi upplevde dagen efter?
Jag är glad över den del i din karateresa som just jag kunnat vara en del av. Kanske också genom en del av den inspirationskraft som fick dig tillbaka in på karatens bana? Du har förvaltat din karateresa på ett ypperligt vis sedan dess och Du har all min respekt för din framgång. Jag ser tillbaka på alla år med värme och glädje och vad vi skapade tillsammans. Jag önskar dig ett stort fortsatt lycka till och tack för många fantastiska år tillsammans.

Bor Du i Mariefred elleri i Vagnhärad kan Du besöka Students of Goju Ryu där Hardy leder sin organisation.


ÖVRIGA.

Tack:

Katarina Värn -Livet tar plötsligt olika vägar, Tack för den tid vi fick tillsammans.
Per Lundborg - En härlig kille som jag tillsammans med delat många skratt och äventyr.
Åsa Ohlsson - En glad tjej som jag deladt många resor, skratt och träningstimmar med.
Jonas Magnusson - En skön, avslappnad och duktig kumitekille med fötterna på jorden.
Peter Svensson - R.I.P. Med bestörtning har jag tagit emot detta besked och inser samtidigt att himlen blivit en mycket ljusare plats.
Erik Mosesson - En trevlig och god person med stor portion humor.
Lotta Halme - R.I.P Så sorgligt att vissa måste tillbringa alltför kort tid på jorden. Fortsätt lysa upp himmelriket.
Catrine Björnström - En glad och charmant kvinna som alltid såg till att förrådet med apoteksvaror var påfyllt.
Carina Käld - En busig och glad tjej som med sitt charmiga leednde smittade av sig så väl.
Patrik Wohlfeil - En cool kille som hittade andra vägar alldeles för tidigt.
Daniel Hellsten - En cool kille fylld med action och fight.
David Gierow - En kille med gott hjärta.
Magnus Sundset - Skön kille med sköna idéer.


Ring oss på 0737070205