Ring oss på 0737070205

HTML5


Scandinavian Goju Association & Koryukan

Ring oss på 0737070205

Prova på

Ring oss på 0737070205

VÄLKOMMEN TILL PROVTRÄNING!

HTML5

HÄR KAN DU ANMÄLA DIG TILL GRATIS PROVTRÄNING!
Genom att registrera dig för provträning håller vi en plats åt dig ifall det skulle behövas. Du hjälper oss också att göra provträningen effektiv utan att behöva registrera dig på plats. Genom att Du registrerar dig kan vi även nå dig med meddelanden under den viktiga startperioden då mycket är nytt och obekant.

HUR FUNGERAR PROVTRÄNING?
Ambitionen är att presentera en del av nybörjarträningen för dig! Du behöver inte ha någon som helst förkunskap när Du provar/börjar i vår träning. Vi har generellt sett två provträningar så vi vet att Du får en rättvis chans att skaffa dig en liten men konkret bild av vad karateträning med oss kan erbjuda.

Vad behöver jag ta med mig?
Vanliga träningskläder (se bilden ovan som visar en av våra provträningar). Skor behövs inte! Ta gärna med dig registreringsbeviset Du kan ladda hem i sista steget i registreringsprocessen. Har Du problem att skriva ut, kan Du bara ha med det i mobilen.

10 STEG OM VAD GÅR VI IGENOM UNDER PROVTRÄNINGEN
En provträning ser ut ungefär så här:
1. Försnack. Välkommen!
2. Vi ställer upp på linje ("Seiretsu" på japanska).
3. Vi hälsar på varandra genom att "buga in" vilket är ett uttryck av respekt och artighet för varandra.
4. Vi värmer upp.
5. Vi börjar med karateteknikerna där vi instruerar i de absolut första byggstenarna genom grundtekniker vilka utförs enskilt var för sig.
6. Vi bryter av med FYS/Rörlighetsträning.
7. Vi presenterar lite fler karatetekniker eller bygger vidare på de vi gick igenom i början av passet.
8. Vi rundar av. Ibland kan det bli lite kort om tid eftersom vi gärna vill visa så mycket av träningen som vi kan. Håll ut, det är snart ett nytt pass!
9. Vi bugar ut och tackar varandra och lärarna för passet.
10. Tack för denna gång och välkommen tillbaka nästa pass!
ÖVRIGT: Naturligtvis kan smärre variationer på ovanstående förekomma beroende på hur många som provtränar och vi försöker alltid göra det bästa av den situation vi har till buds.

KÄNDES DET SVÅRT?
Utmärkt! Det är en självklarhet att om man aldrig tränat karate eller någon annan liknande kampsport att det känns ovant och nytt. Egentligen har Du redan övervunnit den första utmaningen i din personliga utvecklingsresa som vår karate har som främsta syfte. Du har tagit dig till dojon och faktiskt provtränat. Bra jobbat! För att fortsätta denna nya och för så många intressanta "resa" är det bara att göra samma sak igen.

Barnen brukar älska "ordspråket": "Ett svartbälte är et vitbälte som aldrig gav upp".

Vårt bästa tips är att njuta av sitt barns deltagande och glädjas över att få ta del av den på ett upplevelserikt vis. Minns det här tillfället, det kommer bli värdefullt i framtiden. Om Du är ungdom eller vuxen så är tipset att ge dig själv många chanser. Det är ingen idé att döma ut sig själv i något man faktiskt är helt nybörjare i. Överlåt bedömningarna åt oss istället för det är en del av vårt jobb.

TIPS TILL FÖRÄLDRAR
De som tränar med oss är oftast en väldigt blandad kompott av utövare från unga barn till pensioärer, vilket naturligtvis kan variera från Koryukan till Koryukan. Vi har utmärkt oss genom vår familjeträning som faktiskt vänder sig till både barn, ungdomar och vuxna. Ni kommer se att träningen är främst individuell även om den sker tillsammans i grupp. Vi gör såklart moment "två och två" under träningen men det är den egna tränignen och egna utvecklingen som vi vill att de tränande ska fokusera på.

I det fall Ni kommer till oss som förälder och barn är Ni som föräldrar hjärtligt välkomna att titta på och vara med i träningen. Ifall Ni tittar på och ser att Ert barn "står med fel fot fram mot vad instruktören sa" så strunta i det. Det är ingen fara och spelar ingen som helst roll. Ingrip absolut inte i träningen för att föröska flytta barnets fötter eller korrigera tekniker som NI uppfattade men inte Ert barn. Om Ni vill hjälpas åt är någon av våra förinspelade lektioner däremot ett utmärkt tillfälle att just pausa instruktionen, gå igenom hur Ni "står" och sen fortsätt titta. I dojon är det generellt sett däremot helt överflödigt. Självklart instruerar vi de olika momenten och rättar till när så är relevant. Ge det lite tid helt enkelt. Vi avstår alltid under provträning och i början att gå in i för djupa analyser eftersom fokus under denna nybörjartid ligger i att komma igång, få känna att man "kan själv" och börja bygga en bra självkänsla genom att man med egen insats också kan övervinna svårigheter själv.

DET HÄR LÅTER TOPPEN, JAG VILL REGISTRERA MIG OCH PROVTRÄNA
Underbart!
Du kommer vid registreringen få förhandsinformation om hur det fungerar att träna med oss och Du behöver inte kunna något i förväg, såklart. Du kommer klicka igenom en "guide" med information och i sista steget registrera dina uppgifter.

OBS: När Du skickat iväg din registrering kommer Du landa på en sida där Du kan ladda ner ett "registreringsbevis" vi en länk. Du kan såklart också att välja att betala direkt om Du ändå så önskar. Registreringsbeviset är på en såkallad PDF-fil som Du signerar och lämnar över till instruktören i din lokala Koryukan (dojo). Registreringsbeviset är till för att aktivera dina provträningar och visa att Du genomfört registreringen på våra sidor.

VI BEHANDLAR DINA UPPGIFTER TRYGGT: Dina uppgifter vilar tryggt hos oss och kommer inte lämnas ut till tredje part för marknadsföring. Dina uppgifter raderas om Du inte väljer att börja. Det är först efter att Du provtränat två gånger efter din inskrivning som Du behöver betala dina träningsavgifter. Du kan då få en inbetalningsavi eller betalningsuppgifter på plats i dojon!


Påbörja din registrering här!


Ring oss på 0737070205